Notes160x600
Rollup
Zovu ga medicinski džem: Uzmite kašiku ovog prije spavanja, a ujutru ćete potpuno isprazniti svoja crijeva

Zovu ga medicinski džem: Uzmite kašiku ovog prije spavanja, a ujutru ćete potpuno isprazniti svoja crijeva

Kada je riječ o uzrocima zatvora, oni su zaista brojni, te iako može da bude riječ o razlozima kao što su nedovoljan unos vode, stres, lijekovi, neki vitamini, on može da bude i nuspojava nekog drugog oboljenja.

Većini se zatvor čini potpuno bezazlenim, ali ako se često mučite sa ovim problemom, uvidjeli ste sigurno i sami da se za to vrijeme čovjek ne osjeća nimalo prijatno u svojoj koži. Po statističkim podacima, svaka deseta osoba se muči s ovim problemom, iako postoji veliki broj prirodnih recepata koji bi vam mogli pomoći oko ovog problema.

U današnjem članku vam donosimo kako se pravi takozvani bolnički ili medicinski džem, koji će vam pomoći da ispraznite svoja crijeva ako budete jeli samo jednu veliku kašiku ovog džema svakog dana. Sastojci koji su vam potrebni jesu: 150 grama hurmi, 150 grama suhih šljiva, te jedna i po šolja prokuhale vode.

Priprema

Prvo ćete hurme da isjeckate na sitne komadiće, a isto učinite i sa šljivama, a zatim ih dodajte u ključalu vodu te kuhajte sve dok se smjesa ne zgusne. Količina koju ćete dobiti treba da bude dovoljna za čak 20 porcija, a možete džem jesti i sa hljebom, pahuljicama, ili ga pak jesti samog.

Ključan učinak imaju hurme, koje osim širokog spektra zdravstvenih prednosti, u sebi imaju i prirodni šećer koji se jako lako probavlja, a uz to i znantno smanjuje glad. Preporučuje se i osobama koje su malokrvne, kako su hurme odličan izvor gvožđa koje je neophodno vašem organizmu i vašoj krvi.  

Komentari