Notes160x600
Rollup
Zimi odjeća zna neugodno da miriše: Pomoću ovih trikova osušite je brzo kao usred ljeta

Zimi odjeća zna neugodno da miriše: Pomoću ovih trikova osušite je brzo kao usred ljeta

Tokom zimske sezone, nemamo baš često priliku da vidimo sunce, pa samim time i teže je da se garderoba osuši napolju, što zna da predstavlja veliki problem. Naime, nakon predugog stajanja i sušenja, veš poprimi čudan miris, a poslije toga nemate druge opcije nego da ga ponovo operete jer se na drugi način toga riješiti nečete. Ipak, postoje mnogi trikovi koje ljudi koriste u zimskim danima baš kako bi izbjegli slične situacije, a u današnjem članku vam otkrivamo koje su od njih ubjedljivo najefikasnije.

Ni u kom slučaju ne sušite svoju odjeću na radijatorima, jer na taj način se u vašoj garderobi skupljaju bakterije, a rizikujete i pojavu vlage i buđi na vašim zidovima. Umjesto toga, odlučite se da napravite strujanje vazduha u svom domu, te da dok se veš suši, da redovno provjetravate svoju kuću ili stan, a osim što ćete smanjiti rizik od nastanka buđi, ovako će se vaš veš ubjedljivo brže da osuši.

Nemojte puniti sušilo tako da između odjeće nema prostora, jer ćete samo produžiti period koji je potreban vešu da se osuši u potpunosti. Bez obzira što je zima, čim primjetite da je napolju sunce, i vi iznesite svoj veš da se provjetri na čistom zraku, te olakšajte sebi makar taj jedan dan, a opet tmurnim danima sušite veš unutra.

Ukoliko nemate mašinu za sušenje veša, uvijek možete u mašinu da stavite vlažnu odjeću i suhi peškir, koji će postepeno da upija vlagu koja se stvara, a na taj način ćete dobiti i nježniju i mekšu odjeću kada je izvadite iz mašine.

Komentari