Notes160x600
Rollup
Zbog saobraćajne nesreće na dionici autoputa Kakanj – Visoko saobraća se usporeno

Zbog saobraćajne nesreće na dionici autoputa Kakanj – Visoko saobraća se usporeno

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici M-18 Sarajevo-Olovo (u Semizovcu), ali i dalje upozoravamo na kolone vozila na toj dionici.

Također apelujemo na vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, jer upravo zbog nepoštivanja signalizacije se i dogodila ova nezgoda.

Na autoputu A-1 (dionica Kakanj-Visoko) u voznoj traci dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda, pa se do završetka uviđaja saobraća preticajnom trakom.

Danas se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić.

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Komentari