Notes160x600
Rollup
ZADRANIN MALTRETIRAO PORODICU: Kćerki napravio dijete?

ZADRANIN MALTRETIRAO PORODICU: Kćerki napravio dijete?

Stariji muškarac iz Zadra završio je u istražnom zatvoru zabog krivičnog djela protiv spolne slobode, odnosno „rodoskrvnuća“, nasilja u porodici i povrede prava djeteta.

Muškarac je završio u zatvoru, nakon što ga je kćerka prijavila. Ona je prvo ispričala momku šta se desilo, a on joj je pružipo podršku, te su slučaj prijavili policiji. Tako je djevojka otkrila strašnu tajnu koju je njena porodica godinama krila.

Zadranin u kasnim četrdesetim godinama dugo zlostavljao porodicu, kako fizički, tako i psihički. Kako navode, godinama su djeca nasilnika dobijala batine, te su bila omalovažavana i vrijeđana.

Njihova majka je preko svega toga prelazila, a komšije su često reagovale zbog buke i galame koja je dolazila iz njihove kuće.

Do tada je policija pisala prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, te porodičnog nasilja, ali zlostavljanje nije utvrđeno, budući da su djesa to prešutila. Nasilje u porodici nisu uspjeli otkriti niti socijalni radnici. U međuvremenu maloljetna kćerka je rodila dijete, a identitet oca je nepoznat.

Godinama se ovaj horor odvijao u zgradi, a za koji niko nije znao, iako je bila prilično nastanjeno gradsko mjesto.

Komentari