Notes160x600
Rollup
Za vikend pripremite kišobrane, stiže nam kiša

Za vikend pripremite kišobrane, stiže nam kiša

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje ima i sunčanih intervala. Prema najavama meteorologa, tokom dana će oblaci donijeti i kišu. Najviša dnevna temperatura do 29 stepeni.

I prvog dana vikenda će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša i slabi pljuskovi se očekuju u južnim, istočnim i centalnim područjima zemlje. Nešto manje oblačnosti i bez padavina se očekuje u sjevernim djelovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni..

Kako predviđaju meteorolozi, u nedjelju nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. I drugog dana vikenda se očekuju kiša i slabi pljuskovi u južnim, istočnim i centalnim područjima zemlje. Nešto manje oblačnosi i bez padavina biće u sjevernim djelovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje od 15 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

Komentari