Notes160x600
Rollup
ZA OKRUTNO UBISTVO ARNELE ĐOGIĆ, AVDIJA SELIMOVIĆ I MURIZ BRKIĆ OSUĐENI SU NA…
Photo Credit To NOtes

ZA OKRUTNO UBISTVO ARNELE ĐOGIĆ, AVDIJA SELIMOVIĆ I MURIZ BRKIĆ OSUĐENI SU NA…

ZA OKRUTNO UBISTVO ARNELE ĐOGIĆ, AVDIJA SELIMOVIĆ I MURIZ BRKIĆ OSUĐENI SU NA ZATVORSKE KAZNE OD PO 40 GODINA

Selimović i Brkić su osuđeni zbog izrazito okrutnog i bezosječajnog ubistva Arnele Đogić,a kao olakšavajuća okolnost uzeto je u obzir priznanje djela. Iako je djelo okrutno, sudija Malićbegović je objasnio da je zakonski priznanje olakšavajuća okolnost.

U presudi, sudija Enes Malićbegović opisao je detaljno ubistvo Arnele Đogić, te da su je nakon ubistva bacili sa litice od 70 metara. Nakon toga, otišli su u kafanu, gdje su ze zabavljali do ranih jutarnjih sati.

“Ovo je primjer koji je popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da uradi to da osoba bez ikakvog razloga bude lišena života. Ovo je jedan od rijetkih slučajeva da sam izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri. Ovo nije zabilježeno u sudskoj praksi, a sama optužnica govori o planu i dogovoru optuženih u svaki detalj. Ova količina bijesa i sile i ubijanje osobe kako su uradili zahtijeva svaku osudu. Nikad nećemo znati zašto su otišli u kafanu da piju, da li da proslave ili da imaju alibi, to znaju samo njihovi umovi. Sudili smo razna krivična djela i ratne zločine pa ‘razumijemo’ zašto neko uradi, ali da se u miru i ljubomori ovo zvjerski uradi, to nije zabilježeno u sudskoj praksi”, kazao je sudija Malićbegović nakon izricanja presude.

Komentari

Post source : FENA