Notes160x600
Rollup
VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Gromovi izazvali više požara u okolini Splita

VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Gromovi izazvali više požara u okolini Splita

Vatrogasci koji su zaduženi za rad na području Splita imali su pune ruke posla. Nevrijeme koje je zahvatilo šire područje Splita napravilo je puno problema. Gromovi i munje su izazvali deset požara koje su, srećom, vatrogasci stavili pod kontrolu, a većinu su i ugasili.

Prvi požar izbio je oko 04:00 sati u Planome kod Trogira zbog udara groma. Zapaljeno je osam hektara trave i sedam električnih stubova. Nakon intervencije vatrogasaca, vatra je ugašena negdje oko 07:00 sati.

Na Braču je oko 10 sati lokaliziran požar koji je izazvan udarom groma u 6:30 sati na nepristupačnom terenu između Selca i Humca. Na teren su izašli skoro svi vatrogasci, ali i zračne snage koje su se povukle u 9:40 sati. Požar je lokaliziran, šteta i površina se još evidentira, a izgorjela je česmina i trava.

Jutros oko 5:40 sati zapaljena je deponija smeća u Boroviku na Šolti, no njega je 11 vatrogasaca s otoka ugasilo već u 10:30 sati. Grom je uzrok i požara u Gaju iznad Omiša gdje je izgorjela trava i makija. U 09:00 sati su ga ugasili pripadnici DVD Gata.

Specifična situacija s požarima zabilježena je na području Makarske gdje su gromovi izazvali pet požara. U Živogošću je izgorjela borova šuma i makija, u Drveniku makija i trava, u Gradacu borova šuma i makija, te su zabilježena još dva manja požara koja su brzo sanirana.

Posljednju dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 10:00 sati da gori u uvali Jagodna na Hvaru. Vjeruje se kako će vatrogascima od velike pomoći biti i kiša koja od jutros pada na području Splitsko-dalmatinske županije.

 

Komentari