Notes160x600
Rollup
Vaše lice može da bude ogledalo vašeg zdravlja: I crvenilo i podočnjaci se javljaju s razlogom

Vaše lice može da bude ogledalo vašeg zdravlja: I crvenilo i podočnjaci se javljaju s razlogom

Ljudi jako često nisu uopšte ni svjesni koliko zapravo izgled našeg lica može da oda kakvi se problemi dešavaju u našem organizmu, te šta je sve potrebno da uradimo.

Naime, jako često lice na brojne načine može da vam otkrije potencijalne probleme koji se stvaraju u vašem tijelu, pa ne biste trebali da ignorišete signale koje vam šalje. Na prvom mjestu su podočnjaci, na koje uvijek trebate da obraćate pažnju, pa čak i onda kad znate da ste ih naslijedili genetski. Oni vam dodatno mogu da ukazuju na to da je vašem organizmu potrebna detoksikacija ili hitna promjena životnih navika.

Suhe usne, koje često pucaju ukazuju na to da je vaš želudac izložen stresu, a još uz to ako se javlja crvenilo, to znači da vam nedostaje hranjivih tvari, te da sigurno morate da povećate svoj unos vitamina B, ali i cinka i željeza koji su neophodni našem organizmu.

Rumeni obrazi mogu da upućuju na probleme sa disanjem i plućima, te da osim što nastaju od hladnoće, znaju da se jave i onda kada osoba ima problema sa astmom, gripom, sinusima ili pak sa pojavom plitkog disanja.

Ako primjetite popucale kapilare na svojoj vilici ili na obrazima, i to je signal da svoje tijelo izlažete ekstremno stresnim situacijama i da je vrijeme da promijenite ploču. Hormonalna neravnoteža može da se manifestuje u vidu brojnih problema, pa tako je najbolje da se na vrijeme vratite na pravi put. Počnite više da jedete mrkve, jabuka, ananasa, masne ribe, ali i kokosovog ulja koje je jako zdravo za nas.

Komentari