Notes160x600
Rollup
Vaše kupatilo će biti čisto kao nikad prije: Ovo je sve što vam treba da to postignete

Vaše kupatilo će biti čisto kao nikad prije: Ovo je sve što vam treba da to postignete

Bez ikakve sumnje je da je kupatilo mjesto koje je u ubjedljivo najvećoj mjeri podložno da se tu razvijaju brojne bakterije i gljivice, bez obzira koliko se nama činilo čistim i da ga održavamo onako kako bi i trebalo. Ipak, najbolje se to primjeti po pločicama i prostoru između njih, koji potamni za nekoliko sati nakon što ga očistite. Mnogi nisu ni znali da za to postoji jedno posve jednostavno rješenje, koje vam donosimo u nastavku današnjeg članka.

Sve što će vam biti potrebno da biste se riješili ovog problema i neugodnosti jeste jedna bijela svijeća. Možda vam na prvu zvuči neobično, ali u nastavku članka ćete imati priliku i da saznate zbog čega će baš svijeća da postane vaš najbolji saveznik u održavanju higijene vašeg doma.

Naime, nakon što detaljno i temeljito očistite pločice u svom kupatilu, treba da uzmete svijeću i onda njom da istrljate fuge. Čak možete time i da zabavite djecu, jer će to njima djelovati zabavno, kao da crtaju kredom po podu, a vama će olakšati posao, dok će vas rezultati sigurno da iznenade, ali i oduševe.

Naime, kako su svijeće vodootporne, tako ćete na lagan način da postignete da se između vaših pločica ne skuplja vlaga, ali ni prljavština. To također možete da provjerite i na tkanini, koju ćete istrljati svijećom. Kada polijete taj istrljani dio vodom, a zatim ako dodirnete suprotnu stranu, ona mora da ostane suha, pa upravo iz tih razloga svijeće dobro dođu pri održavaju higijene vašeg kupatila, pa isprobajte ovaj trik.

Komentari