Notes160x600
Rollup
Uz ovaj recept doktorke riješit ćete se kamena u bubregu za 10 dana

Uz ovaj recept doktorke riješit ćete se kamena u bubregu za 10 dana

Jedna od najvećih briga s kojima se ljudi susreću jeste i kamen u bubregu koji zbog nezdrave ishrane može još više da podstakne njegov razvoj dalje.

Ovaj problem se može riješiti na prirodan način, koristeći ovo piće koje je vrlo jednostavno napraviti i potrebna su samo dva sastojka.

Sastojci:

– 2 litre vode

– proso

Proso je slatkastog ukusa. Ova žitarica se preporučuje svima jer opskrbljuje telo s mnoštvom korisnih sastojaka.

Sadrži čak 15 posto bjelančevina, što ga čini namirnicom za vegetarijance. Proso je i izvor minerala, jer u njemu ima gvožđa, mangana, fosfora i kalijuma.

Osim što je odgovoran za izgradnju kostiju i zubi, fosfor je potreban za rast ćelija. Ovaj mineral ublažava i tegobe s astmom. Osim toga, magnezijum pomaže pri snižavanju krvnog pritiska.

Proso sadrži i fitohemikalije, uključujući fitinsku kiselinu. Ova žitarica pripada alkalnoj grupi namirnica, što ga čini probavljivim i deluje umirujuće.

 

Priprema

Proso stavite u toplu vodu i pustite da stane preko noći. Ujutru stavite u posudu i kuvajte u 2 litre vode. Pokrijte i promešajte uveče, iscedite vodu u flašu i zatvorite. Pijte barem jednu šolju ovog pića 10 do 15 dana.

Napomena:

Nemojte izbacivati proso zato što je veoma zdrav i nutritivan, ali stavite ga na kuvanje sa 3 šolje vode 15 minuta. Napravite kašu koju ćete jesti sa medom ili suhim voćem.

Komentari