Notes160x600
Rollup
Uz ova četiri zlatna pravila ćete se obogatite: Možda postanete i milioner

Uz ova četiri zlatna pravila ćete se obogatite: Možda postanete i milioner

John Wasik je nedavno za Forbes otkrio koja su četiri jednostavna pravila kojih bi se svi trebali pridržavati, a posebno oni ambiciozniji članovi našeg društva koji žele da se pod svaku cijenu obogate, te kako da u penziju odu kao milioneri. On tvrdi da je sve u matematici i u vašim navikama, a o čemu se tu još radi, saznajte u današnjem članku.

Prva taktika jeste da pokušavate da od svake svoje plate uštedite barem od 10 do 15%, te ukoliko daj novac odlažete i na to još uključite i kamate, mogli biste biti bogatiji za nekoliko hiljada u kratkom periodu. Milioneri imaju novca uglavnom zato što se „klade“ sa dionicama, te ga ulažu u više država. Oni su plaćeni jer preuzimaju rizik, a opet njihov račun godišnje bude veći za nekih 8.75, pa čak i do 10%.

Još jedna bitna stavka jeste da se trudite da uz sebe imate što manje novca u gotovini, kako ćete tako sigurno manje i da potrošite na bezvezne stvari. Činjenica je da čovjek smatra da ima više novca ako ga ima u svom novčaniku u vidljivom obliku, dok će manje trošiti i manju želju za trošenjem imati ako isti čuva na karticama.

Na kraju, obavezno se na vrijeme pobrinete oko svojih mirovinskih fonova, te nadzirite novac u istim. Što više mogućeg novca ulažite u fondove, kako će se to sigurno isplatiti, prije ili kasnije, a vi ćete uspjeti u svojoj namjeri da živite lagodnim životom. Put do toga je trnovit i pun odricanja, ali je ipak isplativ.

Komentari