Notes160x600
Rollup
Utrka koja će vas ostaviti bez daha: Turčin se takmičio na motoru protiv aviona i automobila (Video)

Utrka koja će vas ostaviti bez daha: Turčin se takmičio na motoru protiv aviona i automobila (Video)

Vjerovatno najluđa utrka ikad se održala na pisti novoizgrađene zračne luke u Istanbulu, a bez ikakve sumnje je da će se o ovome dugo pričati.

Naime, ljudima danas zaista padne na pamet, a nešto slično se dogodilo kada je Turčin koji se zove Kenan Sofuoglu odlučio da se takmiči protiv jednog privatnog i jednog vojnog F16 aviona, dok je on jurio na svom motoru Kawasaki H2R. Još su se tu uključili i trkaći model Tesla Model S, Aston Martin DB11, Lotus Evore, kao i Red Bullova Formula 1.

Mnogi kada pročitaju opis ove utrke, ostanu bez teksta, te ne mogu da povjeruju da je neko uspio da organizuje nešto slično, ali je istina. Bez obzira koliko se nevjerovatno činilo, ovo je realizirano dobrom organizacijom, te su rezultati sve oduševili.

Svi oni koji vole brzinu, bez obzira da se li se radilo o automobilima, motorima ili pak avionima će sada moći da uživaju u video prilogu koji vam donosimo u nastavku današnjeg članka, a o kojem već mjesecima svi govore. Zbog čega, shvatit ćete kada i vi sami pogledate kako se sve to na kraju odvilo. Ukoliko ste još uvijek skeptični oko ovoga, pogledajte zbog čega su svi tako uzbuđeni, čak i oni koji nisu dosad bili baš tako veliki entuzijasti.

Komentari su stizali sa svih strana, a oduševljenje je bilo očekivano, te bi se moglo reći da su organizatori sigurno očekivali ovakvu reakciju, ali da su ipak i oni bili ushićeni što se svima ovaj dosad neviđeni okršaj tako dopao.

Komentari