Notes160x600
Rollup
Uštedite novac koji dajete na režije: Račun za struju može da vam bude duplo manji ako iskoristite ove trikove

Uštedite novac koji dajete na režije: Račun za struju može da vam bude duplo manji ako iskoristite ove trikove

Koliko god se nama činilo da smo štedljivi po pitanju električne energije, visoki računi nastavljaju da stižu na našu adresu, bez da mi imamo ideju gdje smo potrošili tu silnu energiju koju moramo da platimo.

Što se tiče uređaja koji se nalaze u jednom prosječnom domu, ubjedljivo najviše struje potroše klima uređaji, električne peći, kao i mašine koje se koriste za pranje veša ili suđa. Ukoliko želite da uštedite na ovim računima, vrijeme je da počnette malo razumnije da rukujete sa svojim klima uređajem. Naime, činjenica je da samo jedan stepen može da napravi razliku od čak tri posto u odnosu na potrošnju energije.

Ukoliko u svom domu još niste zamijenili one klasične sijalice sa štednim ili sa LED sijalicama, krajnje je vrijeme da ovu promjenu napravite. One dokazano troše čak do osamdeset procenata manje električne energije od onih posve običnih sijalica, a uz to će da traju i desetak puta duže nego što bi one trajale u vašem domu.

Smanjite broj stvari koje peglate, kao što su naprimjer peškiri, krpe ili posteljina, kako je to jednostavno bacanje resursa, a nije neophodno da to uradite, jer neke ogromne razlike baš i nema u ovom slučaju.

Najveća greška koju zaista svi pravimo, jeste što pretpostavljamo da uređaji troše malo ili nimalo struje u stand-by mode-u, ali ipak, kad se sve uzme u obzir i kad se sve sabere, šest posto struje koju mjesečno morate da platite, su ustvari iskoristili uređaji koji su bili naizgled isključeni, ali su ipak u pozadini obavljali neki rad.

Komentari