Notes160x600
Rollup
UPUCAN U GLAVU: Zamjenik gradonačelnika u teškom stanju prevezen u bolnicu

UPUCAN U GLAVU: Zamjenik gradonačelnika u teškom stanju prevezen u bolnicu

Nepoznati muškarac danas je iz vatrenog oružja upucao zamjenika gradonačelnika jedne od Općina u Istanbulu i teško ga ranioč.

Zamjenik gradonačelnika Cemil Candas je sa teškim povredama i u kritičnom stanju prebačen u bolnicu gdje mu se ljekari bore za život. Kako NTV navodi, nepoznati muškarac je ušao u kancelariju u kojoj se nalazio Candas, a zatim su se čuli pucnji.

Još uvijek nema tačnih informacija koje govore da li je ovaj napad povezan sa nedavnim neuspjelim pokušajem napada na državu u kojem je ubijeno više od 200 ljudi. Prema navodima turskih vlasti, situacija u državi je pod kontrolom, ali se još uvijek osjete tenzije.

Danas su poslanici i radnici evakuirani iz prostorija Parlamenta Republike Turske u Ankari nakon što je zaprimljena dojava o “direkntom napadu” na zgradu.

Danas su također turske vlasti smijenile 7.899 pripadnika policije i snaga sigurnosti, 30 turskih guvernera i više od 50 visoko rangiranih državnih službenika i 2.700 sudaca, nakon pokušaja puča u kojem je smrtno stradalo 290 osoba, od kojih oko 100 pučista.

 

Komentari