Notes160x600
Rollup
U vodu kojom zalijeva cvijeće dodavala je šećer: Ovaj trik bi svaka žena trebala da zna

U vodu kojom zalijeva cvijeće dodavala je šećer: Ovaj trik bi svaka žena trebala da zna

Svi oni kojima je stalo da njihov dom bude ispunjen pozitivnom energijom, a još da uz to i izgleda što bolje, sigurno rado biraju razno cvijeće kojim ukrašavaju svom dom.

U današnjem članku vam donosimo neke od trikova kako da vaše cvijeće bude što bolje, a zapravo vrlo malo ljudi zna za ove metode koje su se pokazale itekako efikasnim. Naime, činjenica je da svaka biljka voli šećer, a posebno se to odnosi na kaktuse. Ipak, budite sigurni da nijednoj biljci ne može naškoditi ukoliko na jednu čašu vode kojom zalijete biljku, dodate i jednu supenu kašiku šećera.

Neki praktikuju da šećer pospu i po zemlji u saksiji, mada je ovaj način sa vodom dosta bolji za biljku, kako će šećer brže da dospije do korijena, a zatim i do ostalih dijelova vaše biljke na ovaj način. Kako god, isto tako mnogi koriste i ricinusovo ulje.

Što se tiče ricinusovog ulja, tada bi trebali da u litar vode, koji prije toga treba da odstoji neko vrijeme, dodate jednu supenu kašiku ovog ulja, te tu flašu dobro promućkajte kako bi se ulje u potpunosti sjedinilo s vodom, a na taj način ćete izbjeći šansu da oštetite korijen svoje biljke.

Ukoliko je riječ o biljci koja svjeta jednom godišnje, onda je dovoljno da ovaj trik sa ricinusovim uljem koristite samo jednom, dok za ono cvijeće koje cvjeta stalno tokom godine, slobodno možete da prihranjujete i ovom mješavinom, koja će učiniti cvijet još bujnijim i ljepšim, a vi ćete se također bolje osjećati u njegovoj okolini.

Komentari