Notes160x600
Rollup
U moru kraj Grčke primjećena neobična pojava: Niko ne zna šta je Googleova karta otkrila

U moru kraj Grčke primjećena neobična pojava: Niko ne zna šta je Googleova karta otkrila

Nedavno je na Googleovoj karti otkriven jedan krajnje neobičan objekat, za koji niko zapravo nije više siguran o čemu je riječ. Naime, snimka koja je zbunjenim ostavila hiljade ljudi je objavljena na portalu koji se zove Disclose.tv, a korisnik koji je ovo podijelio sa svijetom, tvrdi da je riječ o nečemu što je dugo čak 67 metara, te dok neki misle da je riječ o bivšem svjetioniku, drugima pak ovo više izgleda kao neki vulkanski krater.

Ova pojava u moru je kružnog oblika i u sredini ima i jedan manji krug, a ugledana je u blizini grčke regije Thessaloniki. Neidentificirani potopljeni objekat je izazvao brojne polemike i diskusije na društvenim mrežama, a kako na internetu postoje i tačne koordinate na kojima se objekat nalazi, i sami možete provjeriti o čemu je riječ, te zbog čega su svi podigli prašinu oko ove pojave. Ipak, sa obale se ova pojava ne može uočiti, što je jako apstraktno ako uzmete u obzir veličinu objekta koji se vidi na Googleovoj karti.

Dok su neki ovo protumačili kao grešku, kako sateliti koji su snimali cijelu planetu i nisu savršeni, drugi pak su od ovoga napravili prave teorije zavjere, u koje vjeruje veliki broj ljudi, pa su tako mnogi pregledali video prilog koji vam donosimo u nastavku članka, a koji će vam reći nešto više iz te perspektive.

Kako god, ako vas zanima šta je to karta otkrila, koordinate na kojima se objekat koji još nije identificiran nalazi su 40°27’4.62″ 22°51’39.78″, pa slobodno i vi možete provjeriti.

Komentari