Notes160x600
Rollup
U BIH SE SAOBRAĆA NESMETANO: Ovo su granični prelazi gdje su zabilježene gužve

U BIH SE SAOBRAĆA NESMETANO: Ovo su granični prelazi gdje su zabilježene gužve

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH saobraća se nesmetano bez dužih zastoja.

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista na svim frekventnim pravcima.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), gdje se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog sanacionih radova, sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-18 Priboj-Simin Han , M-4 Simin Han-Kalesija, M-4 Ljetinić-Jelah i M-5 Bihać-Izačić.

Na regionalnom putu R-414 Karanovac-Skender Vakuf (u mjestu Ljubačevo), zbog aktivnog klizišta saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na izlazu iz BiH pojačan je promet na graničnim prelazima Ivanica, Doljani i Prisika. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Komentari