Notes160x600
Rollup
Trikovi koji bi vam itekako mogli biti od koristi u životu: Ovo o bankomatima, telefonima i autima rijetko ko zna

Trikovi koji bi vam itekako mogli biti od koristi u životu: Ovo o bankomatima, telefonima i autima rijetko ko zna

Sigurno je da niko od nas ne zna sve, a neke informacije koje nismo imali priliku da saznamo od nekog su nam se u prošlosti mogle pokazati jako korisnim, samo da smo bili više znatiželjni i da smo istraživali. Zbog toga vam mi u današnjem članku donosimo neke nevjerovatne trikove koje bi zaista svako, za svoje dobro trebao da zna u životu.

Prva od njih jeste da ukoliko vas neko prisili da podignete novac na bankomatu, sve što trebate da učinite jeste da svoj PIN ukucate naopako (naprimjer, umjesto 4567, ukucajte 7654) i odmah će se obavijestiti najbliža policijska stanica. Ukoliko se nalazite u stranoj zemlji,  a morate da pozovete policiju ili hitnu pomoć, čiji broj ne znate, samo pozovite 112, a vaš telefon će potražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se vi u tom trenutku nalazite.

Ako vam se dogoditi da ste ključeve od auta ostavili u autu, uradite sljedeće. Nazovite nekoga ko ima rezervni ključ i neka on taj ključ drži blizu svog telefona, te neka pritisne dugme za otključavanje u trenutku dok vi svoj mobilni budete držali 30-ak centimetara od vrata vašeg automobila. To bi trebalo da vam otključa auto, te da riješite svoj problem.

Ukoliko želite da aktivirate rezervnu bateriju svog mobilnog, sve što treba da učinite jeste da ukucate kod * 3 3 7 0 #, što će aktivirati rezervu koja će vam omogućiti da dodatno koristite mobitel ukoliko se nalazite u nekoj kritičnoj situaciji gdje vam je neophodan za hitne pozive ili slično.

Komentari