Notes160x600
Rollup
TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Audi se zabio u traktor koji je zaobilazio BMW-a, dvoje poginulo…

TEŠKA NESREĆA U HRVATSKOJ: Audi se zabio u traktor koji je zaobilazio BMW-a, dvoje poginulo…

Dvije osobe su poginule, najmanje dvije su povrijeđene, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 17:00 sati blizu Vrbovca u Hrvatskoj.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva automobila i traktor. U frontalnom sudaru poginuo je vozač i njegovo jedanaestogodišnje dijete dok su njegova supruga i drugo dijete u teškom stanju prevezeni u bolnicu.

Do nesreće je došlo kada je plavi BMW njemačkih oznaka vozio se po državnoj cesti DC-41 u smjeru Vrbovca, te se kod benzinske pumpe Petrol zaustavio pored ceste jer je vozač propuštao vozila s prednošću prolaska iz suprotnog smjera, s obzirom da je skretao na makadam, navodno prema porodičnom imanju.

Prema izjavama svjedoka, iza njega se kretao traktorist koprivničkih oznaka kojem činjenica da je BMW zaustavljen radi skretanja nije predstavljala ništa pa je, napominju dalje svjedoci, izvodio neke čudne manevre da je u jednom trenu čak bio na dva točka od jačine zanošenja.

„Činilo nam se kao da je traktorist s lijeve strane htio preteći BMW ispred sebe, ali je okrznuo njegov stražnji lijevi dio nakon čega je u zanošenju završio na suprotnom kolničkom traku kojim je, iz suprotnog smjera, dolazila četveročlana koprivnička obitelj u crnom Audiju A3“, kazao je jedan od očevidaca ove nesreće.

 

Komentari