Notes160x600
Rollup
TEŠKA NESREĆA: Radnici pali sa krana

TEŠKA NESREĆA: Radnici pali sa krana

Tri građevinska radnika povrijeđena u tehnološkoj nezgodi, koja se dogodila jučer na radilištu autoputa “A-1” kod Zenice, imaju teške tjelesne povrede i medicinski su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica i Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

U nezgodi su povrijeđeni N.M., D.Č. i F.I., svi iz Zenice, kada se na radilištu za gradnju autoputa A1 u naselju Perin Han, pod nepozantim okolnostima srušila korpa s krana u kojoj su se nalazila ova tri radnika. Oni su pali sa veće visine nakon čega su odmah prebačeni na Odjel za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice Zenica.

“Povrijeđeni imaju teške tjelesne povrede s nekoliko preloma kostiju i višestrukim povredama. Nakon izvršenog operativnog zahvata dva pacijenta su smještena na odjel Traumatologije, a jedna povrijeđena osoba je prebačena na liječenje u Sarajevo. Povrijeđene osobe nisu bila životno ugrožene, ali se radi o povredama koje mogu dovesti i u takvo stanje”, kazali su u zeničkoj bolnici.

Na mjestu nezgode obavljene su uviđajne radnje, a nakon završetka istražnih radnji utvrdit će se uvjeti pod kojima se dogodio ovaj slučaj.

Komentari