Notes160x600
Rollup
Svaki roditelj bi ovo trebao da zna: Jedan otac je odlučio da otkrije kakva opasnost čeka djecu u vodenim parkovima

Svaki roditelj bi ovo trebao da zna: Jedan otac je odlučio da otkrije kakva opasnost čeka djecu u vodenim parkovima

Svake godine kad odvedete svoju djecu na ljetovanje, sigurni smo da im teško reći ne kada vas mole da ih pustite na vodene plutajuće parkove, a malo ko zna da se u toj bezazlenoj ljetnoj zabavi krije i ozbiljna opasnost. Naime, ispod tih parkova se nalazi gomila užadi, kao i podvodne pregrade koje ljudi ne vide, a koliko je to zapravo opasno, uvjerio se Ivan Matijašević iz Hrvatske, koji je preko društvenih mreža odlučio da upozori sve roditelje.

Naime, Ivan koji pliva od svoje 4. godine, uz to sve je visok 193 cm i dobre je forme, ali je ipak umalo napravio grešku koja ga je mogla koštati života. Nije znao šta se sve krije ispod plutajućeg parka, pa je zaronio između dvije ograde, misleći da će izroniti za najviše 5 do 10 sekundi, da bi ga morske struje povukle pod platformu koja je bila veličine 5 metara kvadratnim. Jedva se izvukao na površinu, a poslije toga je shvatio u kakvoj bi se situaciji djeca mogla da nađu.

Upravo iz tog razloga je odlučio da upozori roditelje da se uvijek raspitaju na kakvoj lokaciji se nalazi taj vodeni park, te da uvijek, bez obzira na to što im dijete dobro pliva, uvijek im stavljajte prsluke jer s njima neće roniti, pa se neće ni dovesti u situaciju u kakvoj se Ivan našao.

Na kraju, svakom roditelju je savjetovao da dijete ne pušta samo, kako će se i on zabaviti, a opet moći će da pazi na svoje dijete da ne dođe u opasnost.

Komentari