Notes160x600
Rollup
Svađe imaju svoju NE stranu riječi : stvari koje nikako ne izgovarajte kada se svađate

Svađe imaju svoju NE stranu riječi : stvari koje nikako ne izgovarajte kada se svađate

Sastavni dio svake veze jesu i svađe i prepirpke iz različitih razloga ili sukoba mišljenja, interesa i slično, a većina parova kada se raspravlja nije svjesna šta sve izgovori,a nakon toga se pokaje zbog istog.

U toku rasprave sa našim partnerima postoje i rečenice koje nikako ne biste smjeli izgovoriti ako ne želite da povrijedite drugu stranu.

1. Ti nikad’ ili ‘Ti uvijek

Kada se radi o ovoj izjavi ona inače izazove emotivnu reakciju. Umjesto što ćete partnera ovom rečenicom dovesti u situaciju da povlači stvari koje će biti odbrana, možete ublažiti stvari a ipak ih reći i na ljepši način. Primjer toga je : ” Ja sam se jutros osjećala povrijeđenom jer sam rekla da ne voziš brzo a ti ipak jesi, sljedeći put kada ti sugerišem na to molim te poslušaj”

2. Kada se smiriš pričat ćemo

Ova izjava nikako niej razumna jer izaziva emotivnu bol, ali ukoliko napravite pauzu od 20 minuta to može smanjiti adrenalin pa će biti dobra ideja jer nijedna strana neće izreći ništa zbog čega će se posle kajati.

3. ”Odlazim-dosta je, ne mogu više”

Prijetnje odlaskom ili prekidom vjerovatno spadaju u rečenice koje najviše bole, a zbog njih možete zažaliti ukoliko zaista ne mislite tako. Umjesto što ćete odmah prijetiti možete samo uzeti vremena da se malo smirite i kažete da ćete se vratiti nakon što se izluftirate.

 

 

Komentari