Notes160x600
Rollup
Stavila malo laka na četku, i riješila se noćne more koju ima svaka žena : Probajte i vi!

Stavila malo laka na četku, i riješila se noćne more koju ima svaka žena : Probajte i vi!

Svaka žena teži ka tome da njena kosa izgleda u svim prilikama prelijepo i njegovano. Isfenirana kosa ponos je svake žene, ali cjelokupni dojam veoma brzo može pokvariti naelektrisana kosa.

Uzrok svemu tome najčešće je to što je zrak u stanu suh, dok je napolju zrak hladan, upravo zbog toga naša kosa veoma brzo strada.

Nećete vjerovati koliko je jednostavno spriječiti dizanje kose na glavi. Prije svega najbolje će biti da krenemo od samog pranja kose.

Pokušajte maksimalno izbeći pranje kose ukoliko to nije neophodno, isključivo iz razloga što na taj način uklanjamo prirodna ulja i dodatno isušujemo kosu. Sasvim je dovoljno da kosu operete jednom do dva puta sedmično, isključivo mlakom vodom.

Obavezno nakon pranja nanesite regenerator, te se potrudite da kosu sušite prirodno bez upotrebe fena, ali ukoliko baš morate onda neka fen bude 20cm udaljen od kose.

Kako bi spriječili elektricitet kose, prije nego počnete češljati vašu kosu, četku poprskajte lakom za kosu. Ukoliko se budete pridržavali ovih savjeta, imat ćete savršeno njegovanu kosu.

Komentari