Notes160x600
Rollup
Šta je Cristiano Ronaldo kazao uoči susreta sa Hrvatskom?

Šta je Cristiano Ronaldo kazao uoči susreta sa Hrvatskom?

Kao što je već poznato, u osmini finala na Euru, u Francuskoj Portugal će se sastati sa reprezenacijom Hrvatske. Kapiten selekcije Portugala, Cristiano Ronaldo kazao je da obje ekipe imaju šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

“Obje ekipe imaju po 50 posto šansi za prolaz, dalje će ići onaj ko odigra bolje. Hrvatska ima odlične igrače, pobijedili su Španiju. Mi imamo svoje oružje, svoju hrabrost te ćemo igrati gledajući ih u oči”, prokomentarisao je Ronaldo,

“Ulazak u osminu finala je lijepa nagrada. Ostvarili smo cilj i prošli grupu, iako smo mislili da ćemo biti drugi, no Island je zabio gol u posljednjoj minuti pa smo ostali treći. Bila je to luda utakmica, napadalo se čitavo vrijeme, bilo je vruće ali na ličnoj razini sam zadovoljan”, dodao je.

Podsjećanja radi, Portugal je odigrao s Islandom 1-1, s Austrijom 0-0 i s Mađarskom 3-3, te je sa tri neriješene utakmice zavšio kao treći u grupi F. Kada je u pitanju reprezentacija Hrvatske, oni su u grupi D završili na prvom mjestu sa sedam bodova nakon što su pobijedili Tursko i Španiju, te neriješeno odigrali protiv Češke.

Reprezentacije Hrvatske i Portugala sastaju se u subotu, u Lensu od 21 sat.

Komentari