Notes160x600
Rollup
Spržili ste namještaj cigaretom: Sve što treba da učinite jeste da na izgorjelo mjesto stavite ovo i riješili ste problem

Spržili ste namještaj cigaretom: Sve što treba da učinite jeste da na izgorjelo mjesto stavite ovo i riješili ste problem

U današnjem članku vam donosimo nekoliko rješenja kojim biste mogli riješiti situaciju u kojoj smo se svi našli barem jednom u životu.

Često se nakon odlaska gostiju pronađu mnogi tragovi da su oni bili tu, a sigurno vam se nekad desilo da na namještaju ili na tepihu nađete mjesto koje je neko dodirnuo svojom cigaretom, a iako ste to možda i vi učinili, sasvim je razumno da ćete biti jako razočarani. Ipak, nema razloga da se nervirate, kako je rješenje posve jednostavno.

Postoji nekoliko načina na koji možete da popravite situaciju. Ukoliko to mjesto na kojem ima trag cigarete provjereno ne pušta boju, onda možete primjeniti oba. Prvi trik, za koji morate provjeriti da li namještaj ili tepih pušta boju uključuje hidrogen, koji ćete nanijeti nekoliko puta na to izgorjelo mjesto.

Ipak, ako niste sigurni oko toga koliko je stabilna boja, onda je bolje da iskoristite limun koji ćete istrljati na izgorjelo mjesto, a zatim ćete ostaviti trag na nekom osunčanom mjestu kako bi nestao. Poslije „tretmana“ se on sigurno više neće primjetiti.

Ovi trikovi su omiljeni kod svih zato što su male šanse da ćete napraviti još goru situaciju, a kako je hidrogen malo rizičniji od limuna, ukoliko se bojite rizikovati, onda slobodno iskoristite limun bez obzira na to koliko je situacija kritična i koliko vam se činilo da limunom nećete uspjeti da popravite stvar. Eventualno, ako se tragovi još uvijek budu primjetili poslije prve primjene, slobodno ponovo utrljajte limuna i ostavite neko vrijeme da se upije i da se osuši.

Komentari