Notes160x600
Rollup
Spolja ova kuća svima djeluje maleno i siromašno: Unutrašnjost će vas ostaviti bez teksta (Foto)

Spolja ova kuća svima djeluje maleno i siromašno: Unutrašnjost će vas ostaviti bez teksta (Foto)

Često na internetu imamo priliku da saznamo više o kreativnim idejama ljudi koji žive širom svijeta, a ponekad možemo i da „posudimo“ neke od njihovih inovacija, osim što im se možemo diviti kako su se toga uspjeli da dosjete. U današnjem članku vam donosimo priču o jednom arhitekti koji u posljednje vrijeme privlači veliku pažnju medija i javnosti svojim projektima, tačnije jednom idejom koja postaje sve popularnija.

Riječ je o Krisu Heningu koji inače živi u Oregonu, te radi kao arhitekta već godinama, ali ipak je ovo prvi put da se o njemu govori i u medijima zbog posljednjeg projekta koji je zaista neobičan, a pomalo i čudan. Hening inače radi u okviru organizacije ADU, koja gradi brojne učesničke stambene jedinice u sklopu drugih građevina, a baš jedan takav projekat je i Tiny house to jeste, sićušna kuća.

Ono što je posebno fascinantno kad su ove kuće u pitanju jeste to što iako je u njima sve normalne veličine, da ništa ne mora da se gura, te zaista kad pogledate unutrašnjost neke od njih uvidjet ćete da zaista nije riječ o natrpanom prostoru. U nastavku vam donosimo neke fotografije koje sigurno dosad niste imali priliku da vidite ili nešto slično ovome.

Komentari na društvenim mrežama su bili brojni, a svi se slažu da je riječ i o jako ekonomičnoj varijanti, te da je savršena za samce ili za mlade parove, koji nisu spremni da ulažu velike sume novca u stanove ili kuće, kako im puno prostora i nije potrebno tad.

Komentari