Notes160x600
Rollup
Spasila je dječaka kojeg su ostavili da umre jer su mislili da je vještac: Mališan sada vodi novu borbu (Foto)

Spasila je dječaka kojeg su ostavili da umre jer su mislili da je vještac: Mališan sada vodi novu borbu (Foto)

Anja Ringgren Loven i njen suprug David Emanuel Umem se oboje bave humanitarnim radom, a vode i jedno sirotište u jugoistočnoj Nigeriji, koje se brine o djeci koju su njihove porodice napsutila zbog sujevjerja, što je nažalost jako čest slučaj u ovoj afričkoj zemlji. Prije nekoliko godina, sliku ovog dječaka je vidio cijeli svijet, a svi su bili jednako šokirani stanjem u kojem se taj dječak nalazio. Ipak, Anja mu je pružila novu priliku, dom i ljubav, a dječak kojem su dali ime Hope sada prolazi kroz novu životnu borbu.

Redovno Anja objavljuje novosti koje se tiču ovog dječaka i njegovog života, a kako je imao problema sa sluhom, odavno nosi slušni aparat, iako je to još uvijek na samo nekoliko sati dnevno, jer su im tako savjetovali ljekari. Ipak, Anja je ponosna i sretna jer konačno reaguje na zvukove oko sebe, kao i kada ga neko zove.

Houp je izgubio sluh, ali ga to nije spriječilo da postane jedan od najboljih učenika u razredu, te se svi slažu da je riječ o izuzetno inteligentnom dječaku koji će da još puno napreduje i jednog dana će se u potpunosti ostvariti i voditi normalan život, kakav bi svakom djetetu trebao da se pruži.

Anja, zajedno sa svojim  suprugom i sa ostatkom ekipe i dalje radi na spašavanju djece prema kojima život nije bio blag, pa su tako osnovali i Land of Hope, što je posjed sa dvije zgrade, sa kuhinjom i skladištem hrane, kao i sa igralištem i bibliotekom za djecu.

Komentari