Notes160x600
Rollup
ŠOKANTNO: EVO KOLIKO KOŠTAJU PROFESIONALNA UBISTVA U BIH! NARUČUJU SE PREKO POSEBNE STRANICE!

ŠOKANTNO: EVO KOLIKO KOŠTAJU PROFESIONALNA UBISTVA U BIH! NARUČUJU SE PREKO POSEBNE STRANICE!

 

O naručenim i plaćenim ubistvima se malo ili nikako ne govori, a ona su dio naše svakodnevnice, dešavaju se. Ova ubistva imaju jako visoku cijenu. Naime, onaj koji naručuje spreman je platiti i 150.000 eura za to ubistvo, kako kažu oni koji više istražuju ovu tematiku.

Za taj iznos dobiju jedno povlačenje obarača na snajperu, a ukoliko se radi o osobi koja obavlja posebno važnu funkciju i ima svoje osiguranje, cijena je mnogo veća.

Profesionalne ubice, kako se nazivaju oni koji izvršavaju ove zadatke dolaze uglavnom iz Bosne i Hercegovine, Srbije ili Albanije. Brojni su primjeri temeljito isplanirah ubistava, za koje se jasno vidi da su naručena.

Kako kažu stručnjaci, profesionalne ubice su uglavnom likovi koji su pripadali nekoj kriminalnoj organizaciji ili su bili u Legiji stranaca, policiji ili vojsci. Tamo su usavršili rukovanje različitim oružjem i postali su vješti u tome.

Postoji čak i web stranica gdje početnici nude svoje usluge za jako male pare, a ubistva se dešavaju uglavnom zbog poslova sa drugom i između kriminalnih klanova koji su jedni drugima konkurencija.

Komentari