Notes160x600
Rollup
Snimila se u užasnom stanju, a svi su primjetili djecu u pozadini: Ova majka je javno otkrila stranu za koju niko nije znao (Video)

Snimila se u užasnom stanju, a svi su primjetili djecu u pozadini: Ova majka je javno otkrila stranu za koju niko nije znao (Video)

Sofi Mei Lan koja živi u Vejkfildu u Velikoj Britaniji je nedavno na Youtube postavila snimak sebe dok je prolazila kroz napad panike, a u pozadini su se vidjela njena djeca koja su se igrala u tom trenutku u drugoj sobi. Sofi je htjela da svijetu pokaže kako zapravo izgleda mučenje kada imate mentalnu bolest, te bez obzira što ima divnu porodicu, muža koji je pun ljubavi i dom i djecu, ona se opet već godinama muči sa napadima panike, za koje tvrdi da nikad ne možete da predvidite.

Kaže da se napadi panike dešavaju iznenada, ali i onda kada je nervozna, razočarana ili iscrpljena. Želi da bude tu za svoju djecu, te da oni ne osjete posljedice njene bolesti, ali opet, često se osjeća kao da ih je iznevjerila. Ova mama je priznala da joj se napadi panike često znaju dešavati kada je sama sa svojom djecom, a kako tad ne može potražiti ničiju pomoć, ostaje joj samo da čeka da prođu sami od sebe.

Ovaj video je u kratkom roku pregledao veliki broj ljudi, a komentari puni podrške i saosjećanja su stizali sa svih strana, te su joj mnogi poručili da se nose sa istim problemima kao i ona.

Istaživanje koje je ChannelMum.com sproveo, je potvrdio da oko 85% majki u nekom trenutku trdunoće ili pak u prvih nekoliko mjeseci poslije porođaja osjeti neku vrstu anksoznosti, a samo 23% roditelja je to poslije toga priznalo, te pokušalo da učini nešto po tom pitanju da se ista situacija ne bi više ponovila.

Komentari