Notes160x600
Rollup
Snimak koji je cijeli svijet oborio s nogu: Putin izašao iz automobila samo da bi utješio uplakanu djevojčicu (Video)

Snimak koji je cijeli svijet oborio s nogu: Putin izašao iz automobila samo da bi utješio uplakanu djevojčicu (Video)

Vladimir Putin je jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, ali je više puta dokazao da ima i onu nježniju stranu koju ne pokazuje često u javnosti.

Putin je rođen 7. novembra 1952. Godine u Lenjingradu, danas Sankt Peterburg, a u istom gradu je 1975. godine diplomirao pravo, da bi potom bio regrutiran u KGB-u. Radio je u Njemačkoj Demokratskoj Republici sve do ujedinjenja Njemačke, nakon čega je vraćen u Rusiju. Već skoro dvije decenije je na samom vrhu Vlade Rusije.

1999. godine ga je Boris Jeljcin postavio na mjesto premijera u Vladi, pa je time Putin postao peti ruski premijer u manje od 18 mjeseci. S razlogom niko nije mislio da će se nepoznati Putin tu zadržati duže od njegovih prethodnika, a kada je 31. decembra Jeljcin podnio ostavku, imenovao je Putina privremenim predsjednikom, da bi Putin pobijedio i u prvom krugu predsjedničkih izbora 2000. godine.

Što se tiče privatnog života, ruski predsjednik to pomno čuva za sebe, te nakon razvoda od Ljudmile Putin, sa kojom je dobio i dvije kćerke, nakon što su u braku proveli 30 godina, o njegovim ljubavnim romansama u više navrata nagađalo, ali konkretnih informacija nije bilo. Nedavno je Putin privukao veliku pažnju medija, kada je izašao iz automobila kako bi utješio jednu djevojčicu.

Naime, navodno se dijete rasplakalo jer se nije stiglo slikati sa ruskim predsjednikom, zbog čega je on odlučio da je utješi. Kako je to izgledalo, pogledajte u video prilogu koji vam donosimo u nastavku današnjeg članka. Garantujemo da ćete se i vi oduševiti.

Komentari