Notes160x600
Rollup
SKOČIO SA STAROG MOSTA: Nastavljena potraga za mladićem koji je nestao u Neretvi

SKOČIO SA STAROG MOSTA: Nastavljena potraga za mladićem koji je nestao u Neretvi

Potraga za dvadesetpetogodišnjim Mevludinom Ibrahimovićem iz Zvornika, koji je jučer skočio sa Starog mosta u Neretvu, nakon čega nije izronio, nastavljena je jutros.

Nakon što što Ibrahimović nije izronio poslije skoka, jučer kasno je započela potraga za njim, ali je obustavljena zbog mraka.

Mladić je jučer imao želju da skoči sa mosta, te je pitao radnike Kluba skakča u vodu „Mostari“ da li je potrebno da plati za skok. Nekon što mu je rečeno da nije potrebno jer je državljanin Bosne i Herceogovine, kazali su mu da je potrebno prvo proći obuku kako bi se uvjerili da je sposoban za skok.

Ibrahimović nije prihvatio savjet, te je, nakon što su članovi Kluba otišli na pauzu za ručak, iskoristio priliku za skok. Skočio je u Neretvu, ali nije izronio.

Prema riječima očevidaca, iza njega su ostali samo krugovi u vodi. Svi su čekali da izroni, ali se to nije desilo. Odmah su pozvali policiju, a u potragu su se uključili kajakaši i Interventna spasilačka služba Mostar.

Podsjetimo, jučer je pronađeno tijelo Slovenca Andreja Beuca koji je u nedjelju učestvovao u skokovima sa mosta u Zvorniku, a koji je nestao nakon skoka u drinuo. Njegovo tijelo je pronađeno 14 kilometara udaljeno od mjesta gdje je nestao.

Komentari