Notes160x600
Rollup
Schumacher nije prikovan za krevet i ne treba cjevčice za hranu: Nove glasine u vezi njegovog stanja je porodica demantovala

Schumacher nije prikovan za krevet i ne treba cjevčice za hranu: Nove glasine u vezi njegovog stanja je porodica demantovala

Michael Schumacher je prije pet godina doživio tešku nesreću kada je na skijanju u Francuskoj udario glavom o stijenu, poslije čega se sve izjave u vezi njegovog zdravstvenog stanja drže kao nepotvrđene, kako je njegova supruga smatrala da nema potrebe da se brine i o medijima dok joj je muž povrijeđen. To je izazvalo brojne senzacionalističke vijesti o njegovom stanju, koje je porodica nekad demantovala, da bi se vremenom umorili od toga i pustili medije da pišu šta god žele.

Vozačeva glasnogovornica je Sabine Kehm koja je u proteklih nekoliko godina uspijevala da se nosi sa medijima, je otkrila da je Schumacher i prije nesreće bio osoba kojoj je bila neophodna njegova privatnost i da ju je htio očuvanu po svaku cijenu, pa tako i nakon nesreće, nije imala nikakvu namjeru da se to promijeni, jer zna da bi Micheal to tako volio.

Tako su mediji u proteklim mjesecima znali tvrditi da je Schumacher prikovan za krevet, te da koristi cjevčice za hranu da bi preživio, što je kasnije demantovano, te se svi slažu da su šanse za njegov potpuni oporavak veće nego ikad. Jedan od velikih Schumacherovih prijatelja, bivši šef Ferrarija, Jean Todt ga često posjećuje, a nedavno je on za novinare izjavio da su on i Michael gledali posljednju utrku sezone zajedno.

U proteklih nekoliko godina, Michealova supruga je bila primorana da proda luksuznu kuću, kao i privatni avion kako bi plaćala troškove liječenja, a kada je njemački magazin objavio lažne informacije da Micheal može hodati, tužila ih je.

Komentari