Notes160x600
Rollup
Sarajka koja se udala za Arapa i postala mu druga žena ispričala svoju stranu priče: Njena ispovijest o njihovom braku će vas ostaviti bez komentara

Sarajka koja se udala za Arapa i postala mu druga žena ispričala svoju stranu priče: Njena ispovijest o njihovom braku će vas ostaviti bez komentara

Većina žena odbija uopšte da razmisli o ideji poligamije u braku, ali ipak, veliki broj njih i pristane na to, kako su odrasle u kulturama u kojima je to posve normalno, te znaju da će imati lagodan život tako.

Arapske zemlje se posebno ističu kada je u pitanju ova praksa, ali ipak, bez obzira što u regionu živi veliki broj pripadnika islamske vjeroispovijesti, ova tradicija, na svu sreću, nikad nije zaživjela kod nas. Ipak, nedavno je jedna Sarajka, koja se udala za Arapa koji je već imao suprugu podijelila svoje iskustvo, te iskreno priznala zbog čega je pristala na takvu vrstu braka.

Naime, njen suprug ne živi u Bosni i Hercegovini, nego u nekoj od arapskih zemalja sa svojom drugom suprugom. Naravno, često je posjećuje, barem jednom mjesečno, a njoj odgovara činjenica da s njim nije svakog dana, te da se uglavnom čuju samo preko telefona ili poruka. Uopšte se ne žali na takvu vrstu života, kako u Sarajevu živi posve lagodno, a priznaje da nije promijenila ni neke svoje navike, te se ponekad osjeća kao da je još uvijek neudata djevojka.

Njena ispovijest je izazvala različite reakcije na društvenim mrežama, te dok su neki odobravali, drugi su je žestoko osudili ovom prilikom, te su je upozorili da ono na što ona troši svoje vrijeme, ne može se ni smatrati brakom, koji treba da bude kruna jedne ljubavne romanse.

Ipak,  mišljenja se razlikuju, a danas svako ima slobodu da živi onako kako želi, dokle god njegove želje ne povređuju druge ljude u njegovoj okolini.

Komentari