Notes160x600
Rollup
Rijetko koji pušač ovo zna: Otkriven bizaran sastojak koji se stavlja u svake cigarete

Rijetko koji pušač ovo zna: Otkriven bizaran sastojak koji se stavlja u svake cigarete

Danas sve veći broj ljudi se odaje pušenju, pa su cigarete najčešći porok ovih dana.

Ipak, malo koji pušač zna koji se bizarni sastojak još dodaje u cigarete. Riječ je o šećeru, čijim se dodavanjem duhanu zapravo povećava količina toksina u dimu svake cigarete. Naime, cigarete sadrže i prirodne, ali i dodate šećere koji smanjuju gorčinu cigarete, kako bi pušači lakše inhalirali njezin dim u toku pušenja.

Iako vam se na prvu ovaj podatak učini nebitnim, šećer povećava količinu štetnih hemikalija u duhanskom dimu, pa tako povećava ovisnički potencijal kod onih koji konzumiraju cigarete, potvrdio je jedan doktor koji radi na Sveučilištu Sjeverna Karolina, dr Andre Seidenberg.

Naime, rezultati ankete su pokazali da je samo 5.5 % sudionika u ovom istraživanju znalo za dodavanje šećera u cigarete, a još manje, samo 3.8% je znalo kako ti šećeri utječu kada je riejč o toksinima u duhanskom dimu. Seidenberg tvrdi da je iznenađen rezultatima ankete, te nije slutio da je stanovništvo tako loše informisano oko onog što unose u svoj organizam.

Ipak, da cigarete izazivaju ovisnost i da itekako škode vašem tijelu je odavno poznato svima, a nikotin je taj koji stimulira dopamine u vašeg mozgu, pa izaziva ovisnost. Seidenberg i njegov tim su odlučni da porade na informisanju šire javnosti oko ovog bizarnog, ali tajnog sastojka kojim se služi industrija kako bi sebi osigurala bolji profit i veću zaradu na taj način što će ljude još u većoj mjeri učiniti ovisnim o cigaretama. Zbog toga, podijelite ove informacije sa svojim najbližim, posebno sa pušačima.

Komentari