Notes160x600
Rollup
Riješit ćete se nadutosti u samo par koraka: Probava vas poslije ovoga više neće mučiti

Riješit ćete se nadutosti u samo par koraka: Probava vas poslije ovoga više neće mučiti

Bez ikakve sumnje je da su probavni problemi nešto što ne smijete da ignorišete, te čim primjetite nadutost, morate učiniti nešto po tom pitanju.

Nadutost je inače jako neugodna pojava, ali je i jako česta, te je jako bitno da znate kojim životnim navikama izazivate nadutost. Najčešće je riječ o dehidrataciji, kao i o lošem izboru namirnica za obroke. Najbolji način da se riješite nadutosti, jeste da iz svoje ishrane izbacite sve namirnice koje su potencijalni uzrok ovog problema.

Jasno je da se jaka i masna pržena hrana mnogo teže vari u našem organizmu, pa da izaziva brojne probleme sa probavom. Iz tog razloga, nastojite da se hranite što zdravije, te da unosite dovoljno povrća i voća u svoje tijelo. Izbjegavajte i gluten koji se nalazi u soji, začinima, hljebu i slatkišima. Mnogi se odluče pronaći zamjenu za hljeb, kako se bakterije i gljivice hrane glutenom kojeg u žitaricama ima najviše.

Osim što slana hrana također izaziva nadutost, ona uz to šteti i vašim bubrezima. Slana hrana vodi ka začepljenju krvnih žila i sudova, što najčešće podrazumijeva i problee sa povišenim krvnim pritiskom, nakon čega vam svakodnevno prijeti opasnost od srčanog udara, ukoliko ga ne kontrolišete.

Ukoliko vas već muči nadutost, te je kasno za preventivne mjere, onda vam tu može pomoži čaj od kamilice ili čaj od nane, a uz to se preporučuje unos puno vode kako biste olakšali probavu u svom tijelu. Prirodni probiotici kao što su kefir i jogurt će vam također pomoći kod sličnih problema, pa ih konzumirajte često.  

Komentari