Notes160x600
Rollup
Problemi sa jetrom izazivaju i nesanicu i slabu koncentraciju: Ovo su pokazatelji da je vrijeme za promjenu načina života

Problemi sa jetrom izazivaju i nesanicu i slabu koncentraciju: Ovo su pokazatelji da je vrijeme za promjenu načina života

Uvijek trebate imati na umu da vas vaše tijelo kroz određene simptome zapravo upozorava da nešto ne funkcioniše kako bi trebalo, a u današnjem članku vam otkrivamo kad je to vaša jetra u opasnosti.

Jetra potiče razgradnju materija, kao i izbacivanje toksičnih i štetnih supstanci, pa je zbog toga jako bitno da ona funkcioniše u najboljem redu, inače dolazi do brojnih problema u organizmu. Ukoliko želite da je održite zdravom i funkcionalnom, izbjegavate unos soli i masti u velikim količinama, a svakako su štetne i velike količine alkohola. U nastavku možete saznati koji su to pokazatelji da jetra ne funkcioniše kako bi trebala.

Povišena temperatura

Ukoliko imate povišenu temperaturu, mnogi misle da su samo prehlađeni, a da nisu uopšte informisani da ukoliko se takva temperatura zadrži par dana, da može upućivati na probleme sa jetrom.

Tamna mokraća

Ovo je razlog za konsultaciju sa liječnicima, kako tamna mokraća može da upućuje na probleme sa jetrom, ali i sa bubrezima, a nijedno ne trebate ignorisati

Problemi sa pamćenjem

Koncentracija će vam biti slabija, te ćete imati i poteškoća sa pamćenjem ukoliko nešto nije kako treba sa vašom jetrom.

Problemi sa snom

Često se znaju dešavati i apneje, to jeste gubljenje daha na nekih 10-ak sekundi, a pacijenti se znaju žaliti i da imaju poteškoća kada pokušavaju da zaspe.

Žutilo

Ovo je jedan od simptoma za koji većina zna, jer je riječ o kritičnom stepenu ugroženosti vaše jetre.

Bolovi u stomaku

Na kraju, ovo je najčešći pokazatelj, koji ni u kom slučaju ne trebate ignorisati ili uzimati olako.

Komentari