Notes160x600
Rollup
Prirodni lijek koji može da obnovi i do 97% sluha: Vaše poteškoće će postati prošlost

Prirodni lijek koji može da obnovi i do 97% sluha: Vaše poteškoće će postati prošlost

Postoji nekoliko kombinacija potpuno prirodnih sastojaka, koje bi mogle promijeniti vaš život i poboljšati vaš sluh.

Med i cimet

Za poboljšanje čula sluha slobodno svakog jutra i prije spavanja uzimajte mješavinu napravljenju od jednakih količina cimeta i meda. Možete da uzimate male količine, naprimjer, jednu malu kašiku meda koju ćete pomiješati sa istom količinom cimeta.

Crno vino i zeleni čaj

Ova kombinacija koje je odlična za imunitet, za prevenciju kardiovaskularnih problema, za raspoloženje, ujedno je dobra i kao preventivno sredstvo kada je u pitanju očuvaje sluha. Naime, antioksidansi koji se nalaze u crnom vinu imaju sposobnost da štite dlačice koje se nalaze u unutrašnjem uhu, a koje štite ušni aparat od spoljašnjih utjecaja, a zeleni čaj mu dodatno pojačava njegova svojstva.

Sok od bijelog i crvenog luka

Snažan napitak koji ćete napraviti od 30 ml soka bijelog luka, te 30 ml soka crnog luka je tako moćan da uspijeva i da vrati sluh u velikom procentu. Pijte ga samo jednom dnevno, a rezultati će vas ubrzo poslije toga i oduševiti.

Kapi od bijelog luka

Stanovništvo na Siciliji smatra da je bijeli luk lijek za sve vrste bolesti, a ne možete reći da su puno daleko od prave istine, kako je riječ o itekako djelotvornoj namirnici koju možete upotrijebiti u različite svrhe, a jedna od njih je i poboljšanje vašeg sluha.

Naime, sve što treba da učinite jeste da kratko dinstate nekoliko češanja bijelog luka u maslinovom ulju, a nakon što snažno pritisnete svaki češanj da iscijedite njegov sok, onda procijedite to ulje, pa svakog dana kapajte 3-4 kapi u uho, nakon čega treba da začepite uho sa komadićem vate.  

Komentari