Notes160x600
Rollup
Primjetili su da je njihov pas počeo čudno da se ponaša oko bebe: Uskoro su zabrinuti roditelji saznali da je za sve kriva dadilja (Video)

Primjetili su da je njihov pas počeo čudno da se ponaša oko bebe: Uskoro su zabrinuti roditelji saznali da je za sve kriva dadilja (Video)

Da je pas čovjekov najbolji prijatelj dokazano je više puta nego što se može izbrojati, ali vam mi svejedno u današnjem članku donosimo još jedan primjer koji će vam pokazati zbog čega u to vjeruje većina ljudi.

U Americi je posve normalno da se poslije nekoliko mjeseci počnu angažovati dadilje za novorođenčad, kako bi roditelji mogli s vremena na vrijeme da se malo odmore, a i da se dijete ne bi previše vezalo za majku koja će kad tad morati da se vrati na posao, u zavisnosti od njenog dogovora sa poslodavcem i zakona države u kojoj živi.

To su uraditi i Benjamin i Hope, koji inače žive u Texasu, a kao dadilju za svog sedmomjesečnog sina Finna, izabrali su djevojku po imenu Alexis K., koja je imala 22 godine i činilo im se da je jako privržena djeci. Na početku se sve činilo savršenim, ali vremenom su primjetili da porodični pas i ne voli pretjerano Alexis, te da se uvijek čudno ponaša u njenoj blizini.

Majka je zbog svoje intuicije odlučila da postavi skrivene kamere po svojoj kući, kako bi saznala da li pas ima neki razlog za koji roditelji ne znaju da bude tako nastrojen prema dadilji. Sumnjali su da ga možda maltretira, ali istina je bila daleko gora.

Snimak je pokazao koliko je zapravo Alexis bila gruba i nemarna prema njihovom sinu, a da je pas sve to posmatrao, nemoćan da nešto uradi. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Alexis je osuđena na tri godine zatvora zbog onog što je radila dječaku.

Komentari