Notes160x600
Rollup
Prije Tonija Dragana Mirković bila je u braku sa drugim muškarcem: Za njega se tajno udala (Foto)

Prije Tonija Dragana Mirković bila je u braku sa drugim muškarcem: Za njega se tajno udala (Foto)

Privatni život Dragane Mirković nije poznat jabnosti, rijetko ko zna bilo šta o njoj, jer ona svoju karijeru nije gradila na skandalima, i uvijek je svoju privatnost čuvala podalje od očiju javnosti. Upravo zbog toga skoro niko ne zna da je Dragana prije nego što se udala za svog sadašnjeg supruga Tonija bila u vezi sa drugim muškarcem skoro 10 godina.

Riječ je o nekadašnjem estardnom menadžeru, političaru i biznismenu Zoranu Bašanoviću sa kojim je Dragana bila u vezi devedestih godina, kada joj je on bio menadžer, a zajedno su postigli veliki uspjeh što se tiče njene karijere.

Nakon deset godina veze par je odlučio da prekine,i završi i poslovni i privatni odnos, nakon čega je Dragana upoznala svog sadašnjeg supruga Tonija, za kojeg se i udala prije 19 godina, i sa kojim je dobila dvoje djece, kćerku Manuelu i sina Marka.

Zoran Bašanović je jednom prilikom izjavio da on i Dragana nisu ostali u kontaktu nakon prekida, te da su se jednom prilikom tajno vjenčali, i to u jednoj kapeli u Las Vegasu, i da je to bio brak iz zezanja, koji nigdje ne važi.

Njen prvi album bio je “Imam dečka nemirnog” koji je postao veliki hit i prodan je u 160.000 primjeraka. Sljedećih godina snima nove albume. Kao član “Južnog vetra” imala je koncerte diljem Jugoslavije. Na koncertu na “Tašmajdanu” pjevala je pred rekordnih 11.000 ljudi.

Nagli uspon počeo je u devedesetima. Prelazi u diskografsku kuću “ZaM” i snima jedan od najprodavanijih albuma ikada.Nakon udaje za bosanskog Hrvata Tonija Bijelića nakratko se povlači iz javnosti, a u folk vode vraća se 2004. godine albumom “Trag u vremenu“.

Komentari