Notes160x600
Rollup
Prije planova za vikend pročitajte vremensku prognozu

Prije planova za vikend pročitajte vremensku prognozu

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno i kišovito vrijeme. Kiša je donijela osvježenje, a prema najavama meteorologa i tokom vikenda bi se moglo zadržati slično vrijeme.

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Prema kraju dana i u večernjim satima padavine se očekuju na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u ostalim djelovima naše zemlje padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati.

U Hercegovini jutro pretežno oblačno sa kišom. U ostatku dana smanjenje oblačnosti i uglavnom bez padavina. Očekivana količina padavina između 20 i 40 l/m2, lokalno i više. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima do 70 l/m2, lokalno i više od 70 l/m2. Vjetar u Bosni umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena, a na momente i pojačana bura. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu od 15 do 20, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 20 do 25 stupnjeva.

Drugog dana vikenda, u nedjelju, meteorolozi predviđaju prije podne u Bosni pretežno, a poslije podne, uglavnom, umjereno oblačno. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Krajini, uglavnom, bez padavina. U Hercegovini su mogući poslijepodnevni lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

Komentari