Notes160x600
Rollup
Priča koja je oduševila svijet: Sve djeveruše na crkvenom vjenčanju su bile muslimanke

Priča koja je oduševila svijet: Sve djeveruše na crkvenom vjenčanju su bile muslimanke

Vjenčanje u Maleziji koje se desilo prošlog mjeseca je postalo prava senzacija na društvenim mrežama, nakon što su se pojavile ove fotografije.

Svako vjenčanje je divno i posebno na sebi svojstven način, ali ono koje je se dogodilo u Sarawaku krajem 2018. godine je privuklo veliku pažnju svjetskih medija, ali i onih u regionu. Najveću zaslugu za to što su fotografije postale viralne pripadaju fotografu Ariffanu, koji je bio taj koji je zabilježio sve ove slike, a ona ih podijelio sa opisom da je ovo najjedinstvenija svadba i najljepše vjenčanje kojem je ikad prisustvovao.

Razlog iz kojeg su se svi oduševili baš ovom ceremonijom, jeste što su na crkvenom vjenčanju sve djeveruše bile muslimanke, što i nije baš nešto što možete vidjeti svakog dana. Ova mladenka je odlučila da za svoje djeveruše izabere svoje najbolje prijateljice, koje su igrom slučaja sve bile islamske vjeroispovijesti, ali ih razlike u vjeri nisu spriječile da učine ovaj dan nezaboravnim.

Fotograf je dodao da su situacije kao što je ova baš ono što čini Maleziju tako posebnom, jer nema ništa ljepše, po njegovom mišljenju, nego kad vidite toleranciju i ljubav između kultura i različitih sredina koje bez obzira na sve razlike uspjevaju da pronađu zajednički jezik.

Nažalost, iako su ovakvi slučajevi zaista nešto što će vam uljepšati dan, Ariffan je dodao da sve rjeđe imamo priliku da svjedočimo nečemu ovakvom, zbog čega je znao da mora da podijeli kolekciju fotografija ovog predivnog malezijskog vjenčanja koje je oduševilo cijeli svijet koji već sedmicama o njemu govori.

Komentari