Notes160x600
Rollup
Poznat termin revanš meča Furyja i Klitschka

Poznat termin revanš meča Furyja i Klitschka

Revanš meč između Tysona Furyja i Wladimira Klitschka zakazan je 29. oktobra, u Manchesteru.

Manchester arena biće teren na kojem će svjetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Fury i bivši šampion u ovoj kategoriji Klitschko ponovo odmjeriti snage.

“Konačno smo tu, očekujte uskoro objavu meča Furyja i Klitschka. Bilo je mnogo političkih gluposti, ali sve je završeno, 29. oktobar, Manchester arena”, napisao je na svom Twitter profilu trener svjetskog prvaka Peter Fury.

Inače, revanš meč je trebao bili 9. jula, ali je pomjeren jer je Fury povrijedio skočni zglob. Bilo je neizvjesno da li će se revanš održati, budući da je Antidoping agencija Velike Britanije optužila Furyja da je koristio nedozvoljene suspstance, što je on negirao i najavio tužbu.

Fury je prošlog novembra pobijedio Klitschka jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji. To je bio prvi poraz Ukrajinca poslije 11 godina. On je prvak u verzijama WBA, WBO i IBO, a oduzeta mu je titula u verziji IBF pošto je pristao na revanš s Klitschkom umjesto da boksuje protiv obaveznog izazivača Vyacheslava Glazkova.

Komentari