Notes160x600
Rollup
POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU: Na više lokacija obustave saobraćaja zbog deminiranja terena u ovim terminima

POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU: Na više lokacija obustave saobraćaja zbog deminiranja terena u ovim terminima

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.  Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin–Vlakovo, kao i magistralne puteve: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić.

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14:30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-5 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Komentari