Notes160x600
Rollup
Potez ove majke dao je lekciju svim roditeljima :  Ne želim da moju djecu čine sretnom skupe igračke i ostale stvari koje se mogu kupiti novcem!

Potez ove majke dao je lekciju svim roditeljima : Ne želim da moju djecu čine sretnom skupe igračke i ostale stvari koje se mogu kupiti novcem!

Svaki roditelj za svoje dijete želi samo najbolje. Jedna supruga i dobra majka odlučila je podijeliti priču koja će vjerovatno biti lekcija za sve roditelje.

Neuredna dječija soba, hrpa igračaka na podu za roditelje predstavlja pravu katastrofu, još ukoliko imate malu djecu pa od njih ne možete očekivati nikakav vid pomoći, tada je stvar još gora.

Jedna majka odlučila je promijeniti svoju svakodnevnicu, i unijeti promjene u život svoje djece. Naime, odlučila je baciti dvije trećine igračaka iz kuće, a sačuvala je onu vrstu igračaka koje će njenoj djeci pomoći da razvijaju svoje intelektualne sposobnosti.

Shvatila je koliko  njena djeca ne znaju uživati u šetnji, u druženju sa prijateljima, te kako na njihovo dobro raspoloženje utiču skupocjene igračke . Da stvar bude gora iz dana u dan djeca traže nove igračke, pored hrpe drugih koje imaju kod kuće .Sve ovo bio je pravi  šamar za ovu majku i alarm koji je ovu ženu natjerao da nešto poduzme.

Danas njena djeca uživaju u crtanju, u zajedničkom obroku, te u razgovoru sa roditeljima. A ova majka poručila je svim roditeljima da uče svoju djecu pravim vrijednostima, te kako je jeftino i beznačajno sve što se može kupiti novcem.

Komentari