Notes160x600
Rollup
Posvađao se s gostom pa pucao u vlasnika lokala

Posvađao se s gostom pa pucao u vlasnika lokala

Jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se dogodila sinoć ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Bihaću.

Pucnjava se dogodila ispred kafića „RR“, a glasnogovornika MUP-a USK Ale Šiljdedić je kazao da su dobili poziv od vlasnika ugostiteljskog objekta koji je rekao da je ranjen.

Do sukoba je došlo kada se M. D. (54) posvađao s jednim gostom, otišao je kući po oružje i vratio se u ugostiteljski objekat koji se nalazi u Ulici dr. Irfana Ljubljankića u Bihaću.

„M. D. je došao s ručno izrađenom skraćenom puškom kalibra 30 milimetara, htio je upucati gosta s kojim se posvađao, no vlasnik M. M. se ispriječio, nije mu dao da uđe u objekat nakon čega je oružje uperio u njega. Sa napadačem je bio njegov sin koji je u tom trenutku povukao oca za ruku, usljed čega je M. D.pristinuo obarač i ranio vlasnika restorana“, kazao je Šiljdedić.

Vlasnik restorana pogođen je u potkoljenicu lijeve noge, a ljekari su konstatovali  lakše tjelesne povrede. I napadač je zadobio lakše tjelesne povrede, a nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć, policija je lišila slobode napadača, a Tužilaštvo USK okarakteriziralo je to kao pokušaj ubistva.

 

Komentari