Notes160x600
Rollup
POSLODAVAC MANIJAK: Zaposlio ženu pa je maltretirao, tukao i zaključavao u magacin

POSLODAVAC MANIJAK: Zaposlio ženu pa je maltretirao, tukao i zaključavao u magacin

Policija je uhapsila muškarca koji je osumnjičen da je počinio krivična djela trgovine ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teška tjelesna povreda.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Istarske kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio krivična djela trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teška tjelesna ozljeda.

Kako je saopštila istarska policija, muškarca je osumnjičen da je početkom 2015. godine, u svom ugostiteljskom objektu na porečkom području, zaposlio 43-godišnju ženu koja je bila bez sredstava za život i smještaja. Međutim, on joj za taj rad nije isplaćivao naknadu, nego joj je povremeno davao manje količine novca i druge predmete.

Osumnjičeni je ženu smjestio u magacin, gdje je spavala u neprimjerenim uslovima. Držao je pod nadzorom njene komunikacijske uređaje i povremeno je zaključavao u navedenu prostoriju, a u slučajevima kada je pogriješila u radu, zlostavljao ju je psihički i fizički, pri čemu ju je teško povrijedio.

Komentari