Notes160x600
Rollup
Ponovo vam se začepio odvod u sudoperi: Ovaj trik će riješiti vaš problem za manje od 20 minuta

Ponovo vam se začepio odvod u sudoperi: Ovaj trik će riješiti vaš problem za manje od 20 minuta

Sigurni smo da se svima s vremena na vrijeme desi da primjete da su im odvodi postali začepljeni, te da im treba duže vremena da povuku vodu iz sudopera.

Ukoliko i vi to primjetite, onda imajte na umu da biste trebali svoje odvode da počnete da održavate preventivno s vremena na vrijeme, a ne da nešto uradite po tom pitanju tek kad se oni potpuno začepe. Što se tiče načina na koji se možete pobrinuti da nemate neugodnih mirisa iz vašeg odvoda, te da vam se ne dogode one situacije gdje je neophodno da zovete majstora da vam pomogne, oni su brojni, a mi vam u nastavku članka donosimo jedan koji je sigurno jedan od najefikasnijih.

Na brojnim formumima ljudi stalno dijele trikove i savjete koji se pokažu itekako korisni, a kada su u pitanju odvodi, korisno je da znate da su soda bikarbona i sirće, koji se koriste u brojne svrhe, jako korisni i u ovom slučaju. Naime, nedavno su članice jednog foruma podijelile kako one stavlje veće količine sode bikarbone u sudoperima, a onda po tome sipaju sirće, ali u malim količinama, kao bi polako reagovalo jedno s drugim.

Poslije toga, na kraju treba da prospete i vrelu vodu koja će da ispere sve te tragove koji se zadrže, a poslije toga sigurno neće ostati duže ni neugodni mirisi.

Ukoliko ste pak već doveli svoj odvod u situaciju da je kasno za preventivne mjere, u nastavku možete da pročitate kako da za samo dvadeset minuta popravite situaciju. Evo o čemu se radi.

Komentari