Notes160x600
Rollup
Pomogao starici da zamijeni probušene gume: Kada je došao kući shvatio je šta mu je ona zapravo uradila!

Pomogao starici da zamijeni probušene gume: Kada je došao kući shvatio je šta mu je ona zapravo uradila!

Vrijeme u kojem živimo naučilo nas je tome da što manje imamo kontakta sa strancima, a upravo zbog toga ljubaznost I spremnost da se pomogne nekome strancu koji je u nevolji postaje nam nepoznat pojam. Međutim ovaa priča naučit će nas nečemu drugome.

Jedan čovjek vozeći se putem, uočio je staricu koja ima problem sa svojim automobilom, bez oklijevanja zaustavio je svoj automobile i prišao uplašenoj starici koja nije znala zbog čega joj se približava nepoznat čovjek. Odmah joj je rekao kako je tu da joj pomogne, I zaista je odmah prešao na posao. Starica se ponudila da mu plati, on je odbio, ali joj je rekao da sljedeći put kada sretne nekoga kome je potrebna pomoć, da se prvo sjeti Brajana Andersona,  te da pomogne, a to će biti način na koji će mu se odužiti.

Starica je dobro zapamtila te riječi, te je odlučila uzeti predah od svega što joj se dogodilo u jednom obližnjem restoranu. Tamo je ugledala ljubaznu konobaricu koju je nužda natjerala da radi svoj posao trudna. Starica je brzo popila svoju limunadu i platila je sa 100$. Dok je konobarica otišla do šanka, starica je napustila restoran , ali je na maramici ostavila poruku u kojoj navodi kako je I ona bila u problemu, I kako joj je neko veoma ljubazan pomogao. Kada se malo bolje zagledala u maramicu, konobarica je vidjela još četiri novčanice od 100$.

Komentari