Notes160x600
Rollup
Pojačana frekvencija vozila: Ovo su mjesta gdje su zabilježeni radovi, zastoji, gužve….

Pojačana frekvencija vozila: Ovo su mjesta gdje su zabilježeni radovi, zastoji, gužve….

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.

Frekvencija vozila je pojačanog inteziteta, posebno na putnim pravcima prema jugu zemlje. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Naizmjenično-jednom trakom, zbog sanacionih radova, saobraća se i na dionicama: Jablanica-Mostar, Nemila-Topčić Polje, Priboj-Simin Han i Simin Han-Kalesija.

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac-Skender Vakuf (u mjestu Ljubačevo), saobraća se usporeno.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BIH čeka se više od sat vremena, a na ulazu 30 do 40 minuta. Na graničnom prelazu Izačić na izlazu iz BIH čeka se također oko sat vremena. Na graničnom prelazu Prisika  zadržavanja na izlazu iz BIH su do 45 minuta. Na graničnom prelazu Ivanica na izlazu iz BIH nema dužih zadržavanja, ali se na ulaz u Hrvatsku (prostor između dva prelaza) čeka oko 45 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Brod pojačan je promet vozila u oba smjera, a zadržavanja su do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Komentari