Notes160x600
Rollup
Platili su sebi magistarske novcem običnih građana: Uposlenici ove komisije BiH se odlučili ovim počastiti

Platili su sebi magistarske novcem običnih građana: Uposlenici ove komisije BiH se odlučili ovim počastiti

Što se tiče političkih zastupnika u Bosni i Hercegovini, svi su već manje više navikli na njihovu bahatost i nemar koja se može pripisati velikoj većini njih.

O tome najbolje svjedoče izvještaji o tome gdje javni subjekti, pripadnici Komisije za vrijednosne papire FBiH, ove države troše sredstva iz budžeta, pa su nedavno svi ostali šokirani kada su saznali da su zapravo oni, građani, bili ti koji su političarima u toku 2017. godine platili 6.720 konvertibilnih maraka kako bi oni imali priliku za postdiplomske studije i magistarske.

Prema članu 14., Pravilnika o radu, Komisija ima dopuštenje da odobri plaćanje sticanja akademskog zvanja svojih zaposlenika, ukoliko će se to pozitivno odraziti na funkciju koju oni vrše, ali očigledno su to zastupnici odlučili da iskoriste u što većem procentu, koji je na kraju šokirao građane Bosne i Hercegovine, koji su s pravom ogorčeni.

Osim toka, još više ih je zgrozila činjenica da su članovi komisije u toku 2017. godine zapravo potrošili oko devet i po hiljada konvertibilnih maraka samo za svoje telefonske pozive i usluge. Riječ je o ogromnim svotama novca, za koje je običnim građanima nevjerovatno da se mogu potrošiti u ovakve svrhe samo u toku jedne kalendarske godine.

Kako god, iako magistarski studij nije obavezan, očigledno je Komisija našla način da spoji ugodno s korisnim, pa se tako nisu libili iskoristiti svaku olakšicu koja im je bila ponuđena, ne obazirući se na to koliko je to pravedno ili nepravedno prema običnom narodu, te šta će građani misliti o tome. Koji su vaši stavovi po ovom pitanju na kraju?

Komentari